Äg din intention och undvik kompisfällan

Vill du undvika kompisfällan ska du be mig om råd, tydligen. Google föreslår det och vem är väl jag att ifrågasätta vad Google kommer fram till på sitt, säkert patenterade, sätt. Jag har aldrig skrivit något om ämnet men det är en rimlig gissning att jag har en åsikt.

Kompisfällan, som jag förstår det, är att bli vän med någon man vill bli partner med eller möjligtvis upptäcka att man vill bli partner med någon man redan är vän med.

Först av allt, jag är inte expert på raggning men jag har ändå anledning att tro att jag kan ge vettiga råd, mest för att de egentligen är självklara.

Som jag ser det är första steget att du erkänner för dig själv vad du vill. Låt oss formulera om meningen ovan ”… att bli vän men någon man vill bli partner med …”. Var helt ärligt nu, är det vad du fantiserar om, drömmer du om ”partner”. Den största skillnaden mot vad ni har nu är rimligtvis att du vill ha sex, att hon ska sluta träffa andra och bli förälskad i dig.

Skillnaden mellan att bete sig som en vän och bete sig som en attraherad man är att våga äga dina drifter. Ju svårare du har att acceptera din lust desto kraftigare bör du ta i när du uttrycker den (för dig själv). Så låt oss formulera om meningen. Om du är bekväm med din egen attraktion behöver du inte ta i så mycket ”… att bli vän med någon man vill ha sex med …” duger gott och väl men då hade du inte sökt på Google. Har du svårt för dina drifter behöver du säga något rejält, vad fantiserar du om? ”… att bli vän men någon man vill slita av kläderna och …” Du ser, jag gör det också, censurerar mig. Fyll i vad du fantiserar om och låt det bli din drivkraft.

Stryk det, fantasier är en del av problemet. Uppenbarligen har du redan fantiserat, annars hade du inte frågat Google, nu är det dags att agera.

Första regeln är att du bestämmer vad som är ditt mål och kämpar för det. Om ditt mål besvärar dig. övervinn motståndet och fortsätt kämpa. Låt inte skam och rädsla hindra dig.

Jag är inte en raggningsexpert så det finns andra som kan ge dig mer omfattande råd men principen är att du måste bete dig attraktivt och sträva efter att skapa en sexuell spänning i relationen. Kvinnor tenderar att tycka att det är attraktivt med män som är självständiga, framgångsrika, självsäkra och som andra kvinnor är attraherade av. (Googla, du kan hitta mer). En sak som självständiga, framgångsrika, självsäkra män med tillgång till andra kvinnor aldrig gör är att anpassa sig efter en kvinna som inte ger dem vad de vill, sluta med det omedelbart.

Fokusera på ditt eget liv och börja umgås med henne på dina villkor. En man som är attraherad av en kvinna lyssnar inte förstående när hon pratar om andra män. Om er relation präglas av att ni umgås när hon vill, talar om vad hon vill osv. så är det dags att du ändrar på det. Gör egna planer, uttryck dina åsikter, fatta beslut. Om hon inte hänger med när du börjar påverka relationen är hon inte ens en bra vän. Om hon gör det börjar du ta större plats, vilket är bra för attraktionen.

Vad du förmodligen inte gjort om ni bara är vänner är att eskalera relationen, dvs. trappat upp det sexuella mellan er. Sluta bete dig asexuellt och börja bete dig sexuellt. Skämta om sex, ta på henne osv. Eskalera betyder trappa upp förresten. Det innebär att det generellt är bättre att ta ett steg i taget än att ögonblickligen gå från en platonisk vänskap till att trycka upp henne mot väggen och stirra henne djupt i ögonen. Börja med någon typ av beröring, att boka en dejt eller liknande. Se hur hon reagerar. Vill hon inte umgås med dig längre så får du acceptera det, verkar hon uppskatta det kan du fortsätta att eskalera.

En bra tumregel är att om ni ser på film tillsammans och det saknas en ömsesidig nervositet som avslöjar att ni är osäkra på om ni kommer sluta upp nakna och svettiga tillsammans så är du antingen fel ute eller på bio. Observera att när jag skriver nervositet räcker det inte att du är nervös för att du inte vågar ta på henne, den ska vara ömsesidig.

Som sagt, raggning är inte mitt område men jag vet en del om hämningar och det är ditt största problem. Gör din intention tydlig. Var beredd att förlora för det är det enda sättet att vinna. Utmana din rädsla och ta dina önskningar på allvar. Om du är riktigt förbaskat förälskad kommer det vara oerhört svårt att chansa och riskera men det är enda sättet.

Som provocerande inspiration lämnar jag följande berättelse ur verkligheten, en sedelärande berättelse om en man som bryter sig ur vänskapsfällan med råge.

Annonser

7 thoughts on “Äg din intention och undvik kompisfällan

 1. ”Sluta bete dig asexuellt och börja bete dig sexuellt. Skämta om sex, ta på henne osv.” Jag skulle vilja lägga till, börja med en reality check. Hur attrativ är du själv? Finns det någon chans att hon kan vara/bli interesserad av dig? Är du en lågstatuskille kanske du ska sikta på någon i din egen nivå åtminstone tills du blivit lite varm i kläderna och vet vad du gör.

  Ang den sedelärande historien. Som alltid ska man vara försiktig med att likställa den amerikanska kulturen med den svenska det finns trots allt väsentliga skillnader. Vad är det man brukar säga. Om du beter dig som en dörrmatta kommer folk att trampa på dig. Det gäller bägge könen. Det är alltid kul om en dörrmatta reser sig upp och går. Även om han kunde gjort det lite snyggare. 😀

  • Jag håller inte med om att man ska börja med en reality check. Hämmade människor har redan problem med att de ifrågasätter sig själva alldeles för mycket. Tvärtom är det viktigt att våga gå över sina gränser och riskera misslyckanden. Jag brukar likna det vid en pendel. Är man för långt åt ena hållet (det hämmade) går det inte att sikta på att hamna i perfekt jämvikt på en gång. Man måste våga svänga över till andra sidan för att så småningom nå jämvikt.

   • Håller med dig till 100% Johan!
    Hur attraktiv man är själv är inte något statiskt, utan ju mer man släpper sina hämningar, desto mer attraktiv framstår man för andra. Attraktivitet går att träna upp – tänk på kroppsspråk, hur man pratar, hur man beter sig. Självsäkerhet lyser igenom.Dessutom kan de flesta människor åstadkomma mycket vad gäller utseendet bara med kläder, frisyr etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s