Kungen kan spelet

Döm om min förvåning när jag ser på nyheterna och kungen fäller en klockren bekräfta & förstärk (”Agree & Amplify” för er som vill googla), som om han har surfat på manosfären efter råd för att hantera journalister. Passande, antar jag, han är ju kungen, alfans mål.

Så här svarar kungen en journalist som han uppenbart inte gillar:

Kommer ni vara aktiva morföräldrar … och hjälper till med blöjor och så?

– Självklart kommer vi vara aktiva! Jag ska stänga ner hela butiken och bara syssla med det hela tiden. Fast hon bor borta i New York, förstås, så jag kommer inte vara i Sverige på flera år, säkert. Så det blir väl bra…

Elegant!

Jag har fullt upp så jag får återkomma till varför bekräfta och förstärk är ett av de viktigaste kommunikationsverktygen du kan lära dig. Men om du någonsin stört dig på att din fru eller flickvän tjatar och kritiserar på ett sätt som sänker dig, testa att svara genom bekräfta och förstärk.

Håll bara detta i minnet. Det fungerar om man är rolig, inte om man är passivt-aggressiv. Målet är att få henne att le eller ännu hellre fnittra.

15 tankar om “Kungen kan spelet

 1. Intervjusnutten som visades var fullständigt lysande! Kungen var verkligen Kungen, så att säga… A&A fungerade väl, det verkar som att svaret var intränat. Kungen var närmast försynt och feg förut – han brukade ta journalisternas frågor på alldeles för stort allvar…

  Men jag instämmer, journalister är respektlösa, och förtjänar därför (minst) ett tjuvnyp då och då. Kungen har kanske tagit intryck av Carl Bildts Alfa-stil? Bildt är som bekant besvärlig att intervjuva – det kanske blir så med åren…

  Sedan så behöver Kungen inte oroa sig för monarkins framtid längre, Viktoria är ju ännu mer populär än Kungen själv, så jag förstår att han kan slappna av lite och skratta åt hyenorna. 🙂

 2. En bra line att öva på för att lära sig vad som är rätt ton för något svårlevererat är ”Vad flinar du åt? Har du skitit på dig?” som kommentar när en kvinna ler åt något okänt.

 3. Feministisk psykoterapi – är det något nytt?

  Jag hittade länken hos: http://toklandet.wordpress.com/2013/10/12/olika-verkligheter/#comment-8561
  Kommer även psykoterapin ‘genomsyras’ av feminism nu? I så fall är det inte svårt att förutse framtidens syndabockar…

  • Jag vet inte vad jag ska säga. Tror inte att det är så stort i Sverige även om det nog inte är någon nyutbildad psykolog eller psykoterapeut som inte tvingas använda feminism som kritiskt perspektiv. I USA är feministisk psykoterapi en av de vanligaste metoderna för att arbeta med ilska och våld hos män, givetvis fungerar det inte så bra.

   • Tack för svaret. Är det stort i USA, så blir det sannolikt stort här – och jordmånen är som bekant mycket god vad gäller feministiskt nonsens…

    Om fem till tio år har nog feminismen tagit över psykologin också – om inte erfarna psykologer enhälligt dömer ut feministiska behandlingsmetoder som ovetenskapligt humbug.

    • Genusperspektiv och normbrytande i HBTQ-ideologins namn tar redan alltför stor plats inom psykologin här. Bara de senaste månaderna har man försökt kuppa psykologförbundets etikråd för att de hade mage att uttrycka något annat än ett fullständigt HBTQ-ideologiskt perspektiv i en fråga om hur man möter klienter som vill kalla sig ”hen”.

     Tyvärr kommer dagens klimat leda till mängder av radikala psykologer/psykoterapeuter som är minst lika skadliga för sina klienter som radikala beteendeterapeuter och psykoanalytiker varit i tidigare generationer.

     Just feministisk behandling av män för att få dem att sköta sig har jag dock inte hört så mycket om i Sverige. Förmodligen för att evidensvågen är stark och det är svårt att konkurrera mot KBT. Dock, ska man alltid vara försiktig ändå. Det är nästan omöjligt att bedriva terapi utan att man påverkas av sin egen förförståelse. Och förståelsen för män är inte särskilt god.

 4. http://resistancestudies.org/?p=660
  ”Om du vill kika närmare på hur Feministisk Terapi ser ut i verkligheten så finns det ett par utbildningsfilmer som riktar sig till professionella psykoterapeuter och samtalbehandlare som visar och undervisar detta.

  Leonora Walker och Laura Brown är två av de främsta inom Feministisk Psykoterapi och båda har skrivit åtskilliga artiklar, böcker och även medverkat i utbildningsfilmer som är mycket intressanta att läsa/se.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s