Kvinnliga hjärtans dag

Alla hjärtans dag kom och försvann i ett töcken av sömnbrist för mig. Hur firade ni?

Det finns en del att läsa om firandet på manosfären. Mycket är hjälpsamt. Inget är gulligull med hjärtan och överdådiga presenter.

Om du uppmärksammar alla hjärtans dag, vilket du bör om du har en fast partner, ge bort något billigt och enkelt som inte skvallrar om för mycket omtanke. Bland gamebloggarna kallas sådana presenter skittles och kan vara allt från en tramsig dikt till ett armband från ett marknadsstånd. Poängen är att du inte ska anstränga dig.

Varför ska du inte anstränga dig? Jo, för att både du och din fru trivs bättre om det är hon som känner att hon kämpar för att behålla en lite för bra man. Om du sprinklar för frikostigt med gullandet vänder du på den dynamiken, vilket kommer att göra er båda olyckliga.

Ett annat sätt att se det är att vi lever i en värld som kontrolleras av kvinnors fantasier. Visst, vissa kallar det för patriarkat, men det är också en kvinnlig fantasi. I manosfären kallas det ”the female imperative”, jag har inte kommit på en bra svensk översättning men använd termen om du vill googla. Alla hjärtans dag är ett bra exempel på det, hjärtan, choklad, blommor, middagar, kläder, presenter. Typiska manliga fantasier? Påminn mig, vilket datum är det samhället anstränger sig för att få kvinnor att vänta innanför dörren med beundrande blick och sexiga underkläder, redo att ge sin man det bästa sexet i hans liv?

Den mest förrädiska presenten av alla är underkläder. Det finns två situationer där det är lämpligt att ge din fru sexiga underkläder. Den ena är om hon regelbundet använder sexiga underkläder för att göra dig upphetsad, och med regelbundet menar jag flera gånger i veckan inte vartannat år. Den andra är om du lägger fram underkläderna och säger till henne att ta på dem när ni går ut, och hon gör som du säger. Annars är det enbart passivt aggressivt att ge bort sexiga underkläder, och passiv aggressivitet är inte en sexig look för en man.

I MMSL som jag nämnde nyligen så pratar de om att finna rätt balans mellan alfa- och betabeteenden. Facit är om din fru beter sig som att hon är attraherad av dig. Att fira alla hjärtans dag på klassiskt vis är ett betabeteende. Det är inte fel i sig men facit är om sådant får din fru att bete sig som om hon är attraherad av dig. Inte bete sig som om du är en tjej och ge dig blommor utan som att hon är attraherad av dig som man. Om ni redan har en relation där den dynamiken fungerar tycker jag absolut att du ska fira henne. Men om du inte har det kommer firandet försämra dynamiken. Du kommer att förstärka att hon är ouppnåelig och du måste kämpa. Men den primära kvinnliga erotiska fantasin är att du är ouppnåelig, ge henne den.

Vad som försvårar detta är att många män är så fast i sin oförmåga att få den uppmärksamhet de behöver att de omedvetet tar till det enda som ger dem något, att anamma vad kvinnor säger sig vilja ha. Männen ger massage, uppvaktar med presenter, går ut på middag. Vissa av männen tar självmant massor av initiativ till det, andra måste tjatas till handling av sina fruar. Ingen av varianterna ger mer än småsmulor tillbaka. Kvinnan får en fotmassage, mannen får lite hudkontakt. Kvinnan blir bjuden på middag, mannen får hänga med, i bästa fall utan allt för många kritiska kommentarer. Kvinnan får blommor, mannen får en puss på kinden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s